От Париж до Лондон на две колела - част 1 Френски макове

събота, 15 февруари 2014 г. 13:32 ч. Публикувано от Katia Panchenkova
И така.. мина около половин година след края на това пътуване и ето най-накрая се появяват и снимките от него..

Зеленият път (Avenue Verte) е колоездачен маршрут, свързващ двете столици - Париж и Лондон - като общата дължина на велоалеите е 450км. След като остави шума на Париж, маршрутът преминава през малки селца, потънали в зеленина и разбира се по някой и друг замък, разположен наоколо. Тук-таме се пресичат горички и свежи вирчета. Денивелация мога да кажа, че във френската част нямаше никаква и дори като се замисля ежедневно качвам и спускам повече баири в София, отколкото за тези 3-4 дена от Париж до Диеп. За сметка на това, пък щом се стигне до английския бряг - всичко се обръща (те англичаните нали винаги са наопаки:) - баирите следват един след друг, движението е наобратно и добре, че пише накъде да гледаш като пресичаш на светофара (Look right, Look left), че докато се усетиш и си тръгнал в грешната посока.

Отправната точка е Нотърдам дьо Пари (Notre-Dame de Paris), където се "запознаваме" с колелетата и тръгваме през града.
 

По пътя има приятни спирки - като маратона, пресичащ улиците и задължаващ ни да спрем и изчакаме. Но затова пък ще послушаме уличните музикантиКрайната цел за този ден е градчето Maisons Laffitte, с близко разположения замък в бароков стил, където крал Луи XIV си е почивал след лов.
Maisons Laffitte
Maison Laffitte
Maison LaffitteИ понеже сме карали едва около 25 км  - отиваме да разгледаме замъка


И така след няколко дена на лежерно каране край средновековни замъци и свежи горички, похапвайки сиренца и пийвайки винце, вече сме на ферибота в Диеп - готови да се отправим към старата дъждовна Англия.

 Следва продължение..
0 Response to "От Париж до Лондон на две колела - част 1 Френски макове "

Публикуване на коментар