Защо пътувам?

вторник, 7 февруари 2017 г. 14:59 ч. Публикувано от Katia Panchenkova
Изгрев над масива Фиц Рой, Аржентина 1 Януари 2016


Наскоро бях на една пътешественическа презентация, където и двамата презентатори заявиха, че пътуват, за да избягат, да избягат от проблемите, сивотата на ежедневиео, напрежението в работата. За мен пътуването не е бягство и ако мога да го обобщя в една дума, то тя ще е "търсене" - търсене на нови места, нови култури, нови обичаи, търсене на вдъхновение и хармония, за да намериш себе си. Защото пътуването не е само разглеждане на външни обекти, то е проникване с различен начин на живот, приемането му и разтварянето в него, да извадиш нови способности от някое закътано чекмедже на душата си.

И дори когато се събудиш с вкочанени крака в спалния чувал в подножието на някой чукар, само ти стига да се подадеш от палатката и да видиш същия тоя чукар, погален от пурпурна светлина, за да осъзнаеш, че си е струвало и дългото ходене, и тежката раница и мръзненето. Дори само заради тази неземна светлина, която минава през очите ти и те изълва с хармония, за да се появи отново в очите ти като загадъчен и щастлив блясък.

Защото пътешествието е живот, а животът е сега, днес, именно в тази минута! Не отлагай живота, защото утрешният ден не съществува!

А вие защо пътувате, споделете? Търсите ли, намирате ли, вдъхновявате ли се?

0 Response to "Защо пътувам?"

Публикуване на коментар